Winnaars So you think can build? bekend

Nieuws Nieuws · 7 juli 2021
Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Tijdens een feestelijke finale van de challenge So you think you can build? zijn de drie winnaars bekend gemaakt. Voor iedere Product-Markt-Combinatie (PMC) is er één winnaar. En dit zijn:

Dura Vermeer voor PMC-2: Grondgebonden Reguliere Woning

De jury heeft er alle vertrouwen in dat het concept Buiten de lijntjes leven van Dura Vermeer de opschaalbaarheid en technische uitdagingen waarmaakt.

The New Makers B.V. voor PMC-2: Grondgebonden Levensloopbestendige Woning

De circulaire en 100% biobased eigenschappen van Uuthuuske van The New Makers waren voor de jury de doorslaggevende reden om te kiezen voor deze vernieuwende partij.

In the Middle Of Our Street voor PMC-7: Gestapelde Levensloopbestendige Woning

De jury koos voor de innovatieve inzending In the Middle Of Our Street van MOOS. Robuuste gestapelde levensloopbestendige woningen als antwoord op de problemen op de woningmarkt. De juryleden verheugen zich erop om de woningen te zien.

Lees ook het uitgebreide persbericht over de finalisten en kijk de finale terug:

Achtergrond van So you think you can build?

Eind januari daagden tien woningcorporaties uit Brabant, Limburg en Twente de markt uit samen met het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes, onder leiding van ESTI. Welke innovaties biedt de markt op het gebied van betaalbare sociale huurwoningen?

De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can build? in de betaalbaarheid van woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Bij de afwegingen werd veel diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

Alle 94 deelnemers van So you think you can build? krijgen de mogelijkheid zich een jaar lang te presenteren op Conceptenboulevard van het Netwerk Conceptueel Bouwen.