Aedes verlengt raamovereenkomst met leveranciers flexwoningen

Nieuws 13 maart 2024
Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Aedes sloot vorig jaar met 36 leveranciers van flexwoningen een raamovereenkomst om verplaatsbare woningen te leveren aan woningcorporaties. Corporaties kunnen sindsdien op basis van de raamovereenkomst flexwoningen inkopen bij deze bedrijven. De raamovereenkomst had een looptijd van een jaar en is nu voor een periode van een jaar verlengd.

Woningcorporaties hebben plannen om de komende jaren fors meer flexwoningen te plaatsen om spoedzoekers en andere woningzoekenden sneller aan een woning te helpen. De raamovereenkomst is een middel om dat makkelijker te maken. 

Gezamenlijke inkooptraject

Corporaties organiseren mini-competenties op zoek naar de voor hen meest geschikte leverancier. De corporaties plaatsen daarna de woningen op basis van afspraken met gemeenten op hun eerste locatie. Deze uniforme aanpak zorgt voor duidelijkheid over de kwaliteit, leveringszekerheid, korte doorlooptijden en lagere kosten. Niet eerder werd een dergelijk gezamenlijk inkooptraject voor corporaties in relatief korte tijd op poten gezet. 

Verlenging

De Raamovereenkomst voor Flexwoningen (ROK) trad in werking op 13 april 2023 en wordt verlengd tot 13 april 2025. De voorwaarden blijven hetzelfde, wel zijn er enkele kleine aanpassingen doorgevoerd in de bijbehorende documenten. De raamovereenkomst bevat verschillende percelen. Per perceel gaat het om 20 tot 30 aanbieders en per perceel vraagt een corporatie in een minicompetitie een offerte op. Met een minicompetitie kunnen corporaties snel leveranciers selecteren die de flexwoningen kunnen leveren. 

Lees meer over