Corporaties met duurzame ambities doen mee aan de KvK Business challenge

Nieuws Nieuws · 19 oktober 2022
Expert
Anne van Stijn
Adviseur Verduurzaming

Dit voorjaar vroegen wij corporaties of ze een duurzame challenge wilden indienen voor de Aedes-KvK Business Challenge 2022. Uit de inzendingen zijn 4 corporaties geselecteerd, alle met een uitvraag aan marktpartijen. De komende weken kunnen marktpartijen die dé oplossing denken te hebben, zich aanmelden. 18 november komen de challenges samen en worden de echte matches gemaakt.   

4 challenges van 4 corporaties

Ben jij, of ken jij de persoon die de uitdaging aanneemt en een van onderstaande challenges kan oplossen? Lees snel verder.

Kleurrijk Wonen/Breman
Hoe kunnen we een verwarmingstoestel ontwerpen dat geschikt is/kan worden gemaakt voor alle bestaande en toekomstige warmtebronnen? Meer informatie over de challenge van Kleurrijk Wonen/ Breman

WoonFriesland
Hoe kan WoonFriesland warmteverlies aan gevelopeningen voorkomen bij woningen die zijn gebouwd vanaf de jaren '70? Lees verder over de challenge van WoonFriesland.

Woonstichting ‘thuis
Hergebruik installatie onderdelen voor het binnenklimaat van woningen. Meer over de challenge van 'thuis.

Wonion
Hoe houden we woningen die duurzaam zijn gerenoveerd, koel in de zomer? Lees meer over de challenge van Wonion.

Meer over de KVK Business Challenge

KVK stimuleert bedrijven om te innoveren en te groeien. Dat doen zij onder meer door bedrijven en organisaties met een innovatie- en/of duurzaamheidsvraagstuk kosteloos te matchen met slimme ondernemers die een oplossing hebben. Het innovatieplatform KVK Business Challenge is speciaal daarvoor ontwikkeld. Inmiddels zijn meer dan 1.000 grote en kleine organisaties en ondernemers via dit platform met elkaar verbonden en ruim 200 innovatievraagstukken uit allerlei sectoren uitgezet.