Haag Wonen en AM werken samen aan meer sociale huurwoningen

Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Woningcorporatie Haag Wonen uit Den Haag en gebiedsontwikkelaar AM bundelen de krachten in een langjarige strategische samenwerking. Het doel is om gezamenlijk garant te staan voor meer sociale huurwoningen, een betere balans tussen sociale huurwoningen en (middel)dure huur- en koopwoningen en het verbeteren van de leefbaarheid.

Kirsten Dubbelman, manager Vastgoed Haag Wonen: ‘Wij willen meer, betere en duurzame betaalbare woningen bouwen in Den Haag en de leefbaarheid in onze wijken verbeteren. Wij zien AM als een van de geschikte partijen om die ambitie te verwezenlijken. Met deze samenwerking kunnen we een bijdrage leveren aan onze prestatieafspraken met de gemeente Den Haag. Door onze kennis en expertise te bundelen, vergroten we onze kansen en executiekracht.’

Samen aan de slag om te herstructureren

Haag Wonen en AM hebben in een convenant afgesproken om de komende jaren samen te werken aan het herstructureren en verdichten van een deel van het vastgoed van Haag Wonen. Daarnaast gaat AM zich inspannen om op andere locaties in Den Haag sociale huurwoningen toe te voegen aan de vastgoedportefeuille van Haag Wonen. De gebiedsontwikkelaar draagt het ontwikkel- en afzetrisico van het (middel)dure huur- en koopsegment.

‘We verwachten veel te gaan leren van elkaars kennis en kunde om samen te werken aan een goede balans tussen wonen, werken, ontspannen, commerciële, culturele en maatschappelijke voorzieningen, parken en pleinen. We zien erg uit naar de samenwerking’, aldus Annemarie Jol, adjunct-directeur AM Zuidwest.

Meer informatie vind u in een nieuwsbericht van AM.