Vechtdal Wonen levert vijftien tiny houses op in Hardenberg

Expert
Maarten Georgius
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Vijftien tiny houses in de Vogelbuurt in Hardenberg zijn beschikbaar voor mensen die met spoed een tijdelijke woning zoeken. Drie maanden geleden lag dit terrein nog braak, maar in goede samenwerking met de gemeente Hardenberg, provincie Overijssel en omwonenden heeft de Overijsselse corporatie Vechtdal Wonen nu deze tiny houses opgeleverd.

De woningen van 29 vierkante meter zijn in zijn geheel in de fabriek gebouwd. Na een korte voorbereidingsperiode zijn ze direct op locatie geplaatst, waardoor er weinig overlast was voor de omgeving.

Tiny houses met groenstrook in aanbouw en een vlag van Vechtdal Wonen

Zeven huurders

Inmiddels hebben zeven huurders een plekje gevonden in een tiny house. Via de website van Vechtdal Wonen kon men zich aanmelden voor deze woningen, waarna wordt bekeken of het huisje bij de persoonlijke situatie past. De woningen zijn geschikt voor maximaal twee personen, die er maximaal twee jaar mogen wonen. Ondertussen moeten ze op zoek naar een andere woning.

Met de tiny houses hoopt Vechtdal Wonen een oplossing te bieden voor de woningzoekenden die met spoed op zoek zijn naar een betaalbare woning, maar te weinig inschrijftijd hebben opgebouwd en dus niet snel genoeg in aanmerking komen.