Corporaties schieten energiecompensatie voor aan huurders met blokverwarming

Nieuws 18 januari 2023

Na maanden aandringen is het eindelijk zover: woningcorporaties kunnen huurders met blokaansluitingen helpen met de compensatie van hoge energietarieven. Door de servicekosten alvast aan te passen, krijgen huurders lagere vaste lasten. Dit doen woningcorporaties vooruitlopend op definitieve compensatie. Aedes adviseert de woningcorporaties om deze mogelijkheid toe te passen.  

Eindelijk komt er lucht voor onze huurders in woningen met een blokaansluiting. Waar compensatie al geregeld was voor bijna iedereen, bleef deze groep achter. Juist de groep mensen die het al zo zwaar heeft. Fijn dat corporaties nu voor verlichting kunnen zorgen door minder servicekosten te berekenen, een wens die ze al heel lang hebben. Het heeft echter wel veel te lang geduurd.
Martin van Rijn
voorzitter Aedes

Het ministerie van EZK heeft per brief bekendgemaakt voor welke groepen een compensatie volgt, en heeft daarnaast minimumbedragen gedeeld.  

In de Veelgestelde vragen voor woningcorporaties lees je meer over de hoogte van de compensatie en hoe deze precies werkt, en voor welke groepen deze wel of niet geldt. Deze informatie is alleen toegankelijk voor leden van Aedes. 

Lees meer over