Energierekening omlaag met energiedisplay

Nieuws 22 oktober 2020

Wie direct inzicht heeft in het energieverbruik, gaat vaak bewuster om met energie. Met als resultaat: een lagere energierekening. Aedes en Woonbond stimuleren woningcorporaties daarom huurders gebruik te laten maken van een energiedisplay. Daarmee zien huurders direct hoeveel energie ze op dat moment verbruiken.

Wie de thermostaat lager zet of het licht niet onnodig laat branden, ziet dat terug in het energieverbruik. Een zogenoemd energiedisplay maakt het energieverbruik live zichtbaar. Bewoners zien daardoor meteen wat bepaalde kleine aanpassingen opleveren en hoe ze dus zelf hun energierekening kunnen verlagen. De ervaring leert dat hiermee het verbruik met gemiddeld 5 procent daalt.

Slimmer met je energie

Aedes en Woonbond willen graag dat zo veel mogelijk huurders grip krijgen op hun energieverbruik. Daarom doen zij mee aan de pilot ‘Slimmer met je energie’. In deze pilot installeren corporaties het energiedisplay bij minimaal 100 huurders en geven de huurder uitleg over het gebruik.

Met het energiedisplay kunnen woningcorporaties, tegen relatief lage investeringen, invulling geven aan hun duurzaamheidsdoelstellingen en de prestatieafspraken met de gemeente.

Aedes en Woonbond krijgen in deze pilot ondersteuning van Quintens, een adviesbureau op het gebied van milieu, veiligheid en duurzaamheid.

Lees meer over Slimmer met je energie

Energiedisplay om energie te besparen

Lees meer over