Vereniging

Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Expert
Kathalijne van den Brekel
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie
We willen je met deze informatie bekend maken met het Aedes-netwerk Vrouwen & Leiderschap. Mogelijk ken je het al, zo niet dan is deze informatie wellicht interessant om te weten om je als vrouw bij aan te sluiten of juist anderen op te attenderen.

Wat doen we?

We brengen talentvolle en ambitieuze vrouwelijke corporatiemedewerkers met een beleidsbepalende functie uit het hele land bij elkaar. Van bestuurder en directielid tot manager en senior beleidsadviseur. Om vakgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijk leiderschap, innovatie en organisatieontwikkeling. Dat doen we natuurlijk in real life, maar ook in onze digitale community Vrouwen & Leiderschap.

We organiseren lezingen over inhoudelijke thema’s over paradoxaal leiderschap en zakelijkheid & zingeving en we hebben meet & greets met inspirerende vrouwen. Het gaat om elkaar ontmoeten, intervisie en persoonlijke ontwikkeling.
Vrouw poseert in rode jurk met op achtergrond plant in gele pot
Jessie Bekkers-van Rooij
voorzitter Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Komende bijeenkomsten

In 2021 organiseren we vanuit het netwerk Vrouwen & Leiderschap vier netwerkbijeenkomsten rondom het thema ‘Nieuw leiderschap in de corporatie van de toekomst’. De eerste online bijeenkomst in februari ging over paradoxaal leiderschap en het omgaan met spanningsvelden en dilemma's. Filosoof, politicoloog en consultant Ivo Brughmans verzorgde deze inspiratiesessie: 'Polariteiten beginnen bij jezelf. We zijn een vat vol tegenstellingen’. In mei was de tweede online netwerkbijeenkomst. ‘Hybriditeit is net als zand: na een dagje strand zit het overal,’ aldus cultuurhistorica, voormalig directeur bij Coca-Cola en consultant Annemieke Kleijssen over ‘zingeving & zakelijkheid in een hybride omgeving’. Ze sprak over haar persoonlijke ervaringen bij Coca-Cola en Oxfam Novib, de onderlinge verschillen en wat corporaties daarvan kunnen leren.

Programma na de zomer:

  • Donderdag 16 september (15.00 – 17.00 uur): Online netwerkbijeenkomst over functioneel twijfelen
  • Dinsdag 30 november (15.00 – 17.00): Online netwerkbijeenkomst over vrouwelijke rolmodellen en leiderschap
Als netwerk Vrouwen & Leiderschap hebben we er de nodige kilometers op zitten. Kilometers die met passie voor vrouwen en leiderschap binnen de corporatiesector zijn afgelegd, zowel qua leden als organisatorisch. Dit heeft geresulteerd in mooie ontwikkelingen en mijlpalen. Eén van deze mijlpalen is dat we intussen bijna 185 leden hebben. Het aantal dames dat lid is van dit netwerk is nog nooit zo hoog geweest.

Wie zitten er achter het netwerk?

Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste dames. Om de paar jaar wisselt een deel van het bestuur.

  • Voorzitter Jessie Bekkers-van Rooij (Laurentius)
  • Caroline Nolet (Woningstichting Nieuwkoop)
  • Annemarieke van Ettinger-van Herk (Maaskoepel)
  • Femke Sybrandi (Maaskoepel)
  • Joke van den Berg (Woonwaard)
  • Kathalijne van den Brekel (Aedes)
Kom eens kijken op één van onze bijeenkomsten of wijs je vrouwelijke collega op dit inspirerende netwerk. We kijken uit naar je komst!

Contact of lid worden?

Werk je als vrouw met energie en passie bij een corporatie? En heb je een beleidsbepalende functie? Meld je dan aan via het Aanmeldformulier lidmaatschap Aedes-netwerken. Het lidmaatschap is gratis voor medewerkers van de bij Aedes aangesloten corporaties.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan met netwerkcoördinator Kathalijne van den Brekel (06 – 1376 21 50). Voor administratieve vragen kun je contact opnemen met de ledenadministratie (088 233 37 00).