Vereniging

Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Expert
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie
Ben je al bekend met het Aedes-netwerk Vrouwen & Leiderschap? Mogelijk ken je het netwerk voor en door ambitieuze vrouwen in de corporatiebranche al. Zo niet, dan is deze informatie wellicht interessant voor je.
portretfoto Annemarieke van Ettinger-van Herk
Annemarieke van Ettinger-van Herk
voorzitter Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Wat doen we?

We brengen talentvolle en ambitieuze vrouwelijke corporatiemedewerkers met een beleidsbepalende functie uit het hele land bij elkaar. Van bestuurder en directielid tot manager en senior beleidsadviseur. Om vakgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijk leiderschap, innovatie en organisatieontwikkeling. Dat doen we natuurlijk in real life, maar ook in onze digitale community Vrouwen & Leiderschap.

We organiseren 3 interactieve lezingen per jaar met interessante sprekers van binnen en buiten de sector over inhoudelijke thema’s. Ook kun je meedoen aan netwerkdiners en koffiegesprekken met netwerkleden. En om het jaar hebben we een 24-uurs programma om met elkaar echt de diepte in te gaan.

Komende bijeenkomsten

In 2024 organiseren we vanuit het netwerk Vrouwen & Leiderschap drie netwerkbijeenkomsten. 

Programma 2024:

  • Voorjaarsbijeenkomst (online): donderdag 14 maart (van 14.30 tot 17.00 uur)
  • Zomerbijeenkomst tweedaagse (fysiek): donderdag 23 mei (aanvang rond 12.00 uur) t/m vrijdag 24 mei (afsluiting rond 13.30 uur)
  • Najaarsbijeenkomst (fysiek): maandag 11 november incl. netwerkdiner (van 14.00 tot 20.00 uur)
We zoeken altijd naar een combinatie van kennis opdoen van experts en leren van elkaar. Met veel ruimte voor ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling zowel bij live bijeenkomsten als bij online webinars. Dit jaar focussen we met ruim 260 leden hoe we onze ziel inbrengen in ons werk en hoe we oog hebben voor de ziel van de ander. En hoe verhoudt zich dat tot zakelijkheid? Hoe verbind je die twee elementen in je leiderschap? Vanuit een eigen kracht, een eigen waarde. Ik kijk uit naar deze zoektocht!
portretfoto Annemarieke van Ettinger-van Herk
Annemarieke van Ettinger-van Herk
Voorzitter Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Wie zitten er achter het netwerk?

Het bestuur bestaat uit een groep enthousiaste corporatiedames. Om de paar jaar wisselt een deel van het bestuur.

  • Voorzitter Annemarieke van Ettinger-van Herk, directeur Maaskoepel
  • Sarah Klein Haneveld, directeur-bestuurder Maasvallei
  • Grietje Doevendans, bestuursadviseur Portaal
  • Bothilde Buma, directeur-bestuurder Woonservice
  • Yvonne van Helvoirt, senior HR adviseur Trivire
  • Kathalijne van den Brekel, adviseur Mens & Organisatie (Aedes)

 

Kom eens kijken op één van onze bijeenkomsten of wijs je vrouwelijke collega op dit inspirerende netwerk. Je bent van harte welkom!

Contact of lid worden?

Werk je als vrouw met energie en passie bij een corporatie? En heb je een beleidsbepalende functie of ben je manager of bestuurder? Meld je dan aan via het Aanmeldformulier lidmaatschap Aedes-netwerken. Het lidmaatschap is gratis voor medewerkers van de bij Aedes aangesloten corporaties.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan met netwerkcoördinator Kathalijne van den Brekel (06 – 1376 21 50). Voor administratieve vragen kun je contact opnemen met de ledenadministratie (088 233 37 00).