Vereniging

Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Expert
Kathalijne van den Brekel
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie
We willen je met deze informatie bekend maken met het Aedes-netwerk Vrouwen & Leiderschap. Mogelijk ken je het al, zo niet dan is deze informatie wellicht interessant om te lezen om je als vrouw bij aan te sluiten of juist anderen op te attenderen.
Vrouw poseert in rode jurk met op achtergrond plant in gele pot
Jessie Bekkers-van Rooij
voorzitter Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Wat doen we?

We brengen talentvolle en ambitieuze vrouwelijke corporatiemedewerkers met een beleidsbepalende functie uit het hele land bij elkaar. Van bestuurder en directielid tot manager en senior beleidsadviseur. Om vakgenoten te ontmoeten, ervaringen te delen en met elkaar in gesprek te gaan over persoonlijk leiderschap, innovatie en organisatieontwikkeling. Dat doen we natuurlijk in real life, maar ook in onze digitale community Vrouwen & Leiderschap.

We organiseren lezingen met interessante sprekers van binnen en buiten de sector over inhoudelijke thema’s en je kunt meedoen aan onderlinge koffiegesprekken. We streven naar een combinatie van kennis opdoen van experts en leren van elkaar. Met veel ruimte voor ontmoeten en persoonlijke ontwikkeling zowel live als bij webinars.
Vrouw poseert in rode jurk met op achtergrond plant in gele pot
Jessie Bekkers-van Rooij
voorzitter Netwerk Vrouwen & Leiderschap

Komende bijeenkomsten

In 2022 organiseren we vanuit het netwerk Vrouwen & Leiderschap drie netwerkbijeenkomsten rondom het thema ‘Leiderschap in wicked problems’. De eerste online bijeenkomst in februari ging over wat wicked problems zijn, hoe je ze herkent en wat ze betekenen voor je leiderschap. Bestuurskundige Anouk Op het Veld, verzorgde deze prikkelende en uitdagen inspiratiesessie: ‘It ain’t what you do. It’s the way that you do it. And that's what gets results’, aldus Anouk die gepokt en gemazeld is in het werken met complexe vraagstukken. In juni ontmoetten onze leden elkaar op een inspirerende locatie tijdens de tweedaagse met een gevarieerd programma rond het jaarthema. Eerstvolgende netwerkbijeenkomst is de Corporatiedag op locatie in oktober.

Programma 2022:

Als netwerk Vrouwen & Leiderschap hebben we er de nodige kilometers op zitten. Kilometers die met passie voor vrouwen en leiderschap binnen de corporatiesector zijn afgelegd, zowel qua leden als organisatorisch. Dit heeft geresulteerd in mooie ontwikkelingen en mijlpalen. Eén van deze mijlpalen is dat we intussen bijna 200 leden hebben. Het aantal dames dat lid is van dit netwerk is nog nooit zo hoog geweest.

Wie zitten er achter het netwerk?

Het bestuur bestaat uit zes enthousiaste dames. Om de paar jaar wisselt een deel van het bestuur.

  • Voorzitter Jessie Bekkers-van Rooij (Laurentius)
  • Caroline Nolet (Woningstichting Nieuwkoop)
  • Annemarieke van Ettinger-van Herk (Maaskoepel)
  • Femke Sybrandi (Maaskoepel)
  • Joke van den Berg (Woonwaard)
  • Kathalijne van den Brekel (Aedes)

Kom eens kijken op één van onze bijeenkomsten of wijs je vrouwelijke collega op dit inspirerende netwerk. We kijken uit naar je komst!

Kom eens kijken op één van onze bijeenkomsten of wijs je vrouwelijke collega op dit inspirerende netwerk. We kijken uit naar je komst!

Contact of lid worden?

Werk je als vrouw met energie en passie bij een corporatie? En heb je een beleidsbepalende functie? Meld je dan aan via het Aanmeldformulier lidmaatschap Aedes-netwerken. Het lidmaatschap is gratis voor medewerkers van de bij Aedes aangesloten corporaties.

Heb je inhoudelijke vragen? Bel of mail dan met netwerkcoördinator Kathalijne van den Brekel (06 – 1376 21 50). Voor administratieve vragen kun je contact opnemen met de ledenadministratie (088 233 37 00).