Inspiratiegids Wat doe jij morgen?

Experts
Erwin Steinmeier
Adviseur Werkgeverszaken
Kathalijne van den Brekel
Adviseur Mens & Organisatie

Weet jij het al? Wat je in 2025 doet? In een veranderende (corporatie)wereld? We moeten als organisatie en als mens bijblijven om de uitdagingen in onze sector aan te gaan. Alleen dan kunnen we ons werk voor huurders goed blijven doen . Op deze webpagina vind je een online inspiratiegids die bedoeld is om je te helpen je gedachten te vormen over jouw toekomst en die van jouw corporatie. En om daarover het gesprek aan te gaan. Hoe zet je de eerste stap op weg naar de toekomst?

De inspiratiegids Wat doe jij morgen? die we voor je gemaakt hebben, geeft een toekomstbeeld van de corporatiesector. Hiermee willen we samen met jou in gesprek over de toekomst van het werk. Zo kun jij je goed voorbereiden op de toekomst. Dat is nodig, want de wereld om je heen verandert sneller dan je denkt. Dat was al zo voor de coronacrisis, en nu lijken die veranderingen nog sneller te gaan en onvoorspelbaarder te zijn.

We doen werk dat er echt toe doet, nu en in de toekomst

Om je te helpen snel te zien wat de toekomstontwikkelingen voor jouw eigen vakgebied betekenen, hebben we dat voor 9 vakgebieden op een rijtje gezet: 

 1. woningbeheer en onderhoud 
 2. wijk- en gebiedsbeheer
 3. sociaal beheer en leefbaarheid
 4. vastgoed en projectontwikkeling
 5. financiën
 6. verhuur, verkoop en bemiddeling
 7. staf
 8. bestuur en management
 9. ondersteuning, ict, administratie en secretariaat

Stip op de horizon

Misschien herken je het toekomstbeeld in dit boekje, maar misschien ook niet. Dat is niet erg. Het is bedoeld als stip op de horizon. Die stip kan er anders uitzien, afhankelijk van hoe de toekomst zich ontwikkelt en de keuzes die jouw corporatie maakt. En dat is prima. Laten we er vooral met elkaar over in gesprek blijven. Hoe zie jij onze toekomst?

Investeer in jezelf voor de sector en de huurders

Wil je meer weten?

Heb je er inmiddels zin in om je verder te gaan verdiepen in wat de toekomst voor jouw corporatie en voor jou persoonlijk in petto heeft? Heb je er met je leidinggevende over gesproken en wil je meer weten?

 • Kijk op de website watdoejijmorgen.nl. Dit leerplatform van FLOW gaat dieper in op de veranderingen per vakgebied en hoe je je hier verder in kunt ontwikkelen.
 • Laat je inspireren op flowweb.nl voor tests en tools om goed, gezond en gemotiveerd te blijven werken.
 • Check of jouw corporatie al samenwerkt met andere corporaties in de regio op het gebied van duurzame inzetbaarheid en kijk wat dit samenwerkingsverband voor jou kan betekenen: flowweb.nl/flow/in-je-regio
 • Lees de onderzoeksresultaten waarop de inspiratiegids is gebaseerd en waaraan meer dan 1.000 corporatiemedewerkers, leidinggevenden, bestuurders en experts van buiten de sector hebben meegedaan.
 • Bekijk de presentatie die van onderzoeksresultaten is gemaakt. Daarmee praat je collega's gemakkelijk bij.