Onderzoeksresultaten: Hoe blijf je bij in de toekomst?

Expert
Erwin Steinmeier
Adviseur Werkgeverszaken

Wat is er nodig om jouw functie goed te kunnen uitvoeren, nu en in de toekomst? 689 corporatiemedewerkers hebben in een enquête van FLOW antwoord gegeven op die vraag. Het Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties heeft voor ieder vakgebied in kaart gebracht wat de behoeften zijn om nieuwe dingen te leren. De resultaten zijn gepubliceerd in een interactieve pdf.

Het onderzoek is gedaan onder drie groepen: medewerkers, leidinggevenden/directie/bestuur en HR- en opleidingsmedewerkers. In de komende vijf jaar zijn er drie ontwikkelthema’s die in de hele sector en in alle vakgebieden worden herkend: veranderende huurders, duurzaamheid/energietransitie en digitalisering/data-analytics.

In de resultaten van het onderzoek valt verder op:

  • Medewerkers willen vooral vanuit intrinsieke motivatie leren en ontwikkelen (om de eigen kennis en kunde te blijven verbreden en nodig voor eigen rol/functie).
  • Medewerkers verwachten doorgaans geen problemen om bij te kunnen blijven.
  • In het huidige aanbod worden de volgende zaken gemist: leeractiviteiten voor IT, HR(M) en Communicatie, leeractiviteiten op hbo/wo-niveau en Leerlijnen.

Lees de onderzoeksresultaten op de website van FLOW.