Gestapelde conceptuele bouw in de praktijk

Expert
Maarten Georgius
Adviseur opdrachtgeverschap

Er ontstaat versneld veel vraag naar conceptuele hoogbouw en bouwers zijn bezig met een forse inhaalslag. ‘Om de woningbouw te versnellen en betaalbaar te houden, is gestapelde conceptuele bouw noodzakelijk’, zegt Mikel Segers, manager Vastgoed bij Woonpartners. Wat betekent conceptuele hoogbouw, officieel gestapelde bouw genoemd, in de praktijk van vandaag?

In Helmond realiseren BAM Wonen en woningcorporatie Woonpartners twee appartementencomplexen als onderdeel van de bouwstroom van het Stedelijk Gebied Eindhoven. Dertien corporaties en negen gemeenten geven hierin gezamenlijk opdracht voor de conceptuele bouw van 1.000 eengezinswoningen en appartementen. BAM Wonen is de winnaar van het concept voor de 500 gestapelde woningen.

Lees op de NCB-site het artikel waarin Mikel Segers en directievoorzitter Dinant te Brinke van BAM Wonen vertellen over de totstandkoming van gestapelde conceptuele bouw. Soms moeten bouwer en opdrachtgever samen onderzoeken wat er binnenstedelijk mogelijk is met een concept. ‘Als opdrachtgevers moeten we ons heel goed realiseren dat we niet blijven hangen in eigen wensen’, zegt Segers.