OVV en Vivare starten onderzoeken naar flatbrand Arnhem

Nieuws Nieuws · 16 januari 2020
Expert
Gerrie van der Breggen
Adviseur Onderhoud en verbetering bestaande woningen

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) start een onderzoek naar de brand in een galerijflat in Arnhem. Hierbij kwamen in de nieuwjaarsnacht twee mensen om het leven en raakten twee mensen gewond. Daarnaast is woningcorporatie Vivare, eigenaar van de flat, gestart met een eigen onderzoek. Daarvoor heeft Vivare een onafhankelijke onderzoeker ingehuurd.

De OVV gaat in zijn onderzoek kijken naar onder meer het ontwerp van de flat, het gebruik van de hal en de vluchtwegen, het gebruik van liften bij brand en de inzet van de brandweer. De verwachting is dat het OVV-onderzoek ongeveer een jaar zal duren.

Onderzoek Vivare

Eric Angenent, directeur Vivare, geeft in een rectie aan dat de woningcorporatie volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek van de OVV: ‘Uiteraard, ook wij vinden het belangrijk dat, in situaties als deze, grondig onderzoek plaatsvindt.’ Daarom is Vivare ook gestart met een eigen onderzoek. Daarvoor heeft Vivare een externe, onafhankelijke onderzoeker ingehuurd: prof. dr. Ira Helsloot van Crisislab.