Publicatie Aedes en Platform31: Overlast voorkomen in de wijk

Expert
Simone Boeren
Adviseur Sectorontwikkeling

Overlast in de wijk komt helaas steeds vaker voor. Hoe kunnen overlastsituaties worden voorkomen? Hoe kan samenwerking rondom personen met verward gedrag worden ingericht? Welke voorbeelden van preventieve aanpakken zijn er? En wat kan monitoring betekenen? Op deze vragen geeft de publicatie ‘Overlast voorkomen in de wijk’ van Platform31 en Aedes antwoordt.

De publicatie geeft achtergrondinformatie en er staan interviews, tips, praktijkgerichte interventies en spraakmakende voorbeelden in van initiatieven voor het voorkomen van overlast in de wijk. Aedes organiseerde eerder samen met Platform31 een leerkring voor medewerkers van corporaties over ‘Voorkomen van overlast in de wijk’. De publicatie is hier een direct product van. Benieuwd naar meer achtergrond informatie? Op donderdag 13 juni 2019 organiseert Platform31 hierover de bijeenkomst Overlast in de wijk: Voorkomen is beter dan genezen!.

Woningcorporaties krijgen steeds vaker te maken met overlast veroorzaak door huurders die begeleiding of zorg nodig hebben. Deze overlast zet de leefbaarheid onder druk. Dat bleek ook uit het onderzoek van RIGO dat in opdracht van Aedes is uitgevoerd.