Handreikingen & instrumenten
Praktijkvoorbeelden & onderzoek
Nationale Prestatieafspraken
Wat corporaties doen om wijken veerkrachtig te maken
In een veerkrachtige wijk is er een optimale mix tussen zelfredzame mensen en kwetsbare mensen. Als er te veel problemen zijn in een woonwijk is dat niet goed voor de leefbaarheid. Hoe los je dat op? We nemen een kijkje in de gemeente Apeldoorn met corporatie Ons Huis.
Minicollege veerkrachtige wijken en buurten
In deze video leggen we uit wat veerkracht is en hoe je (de ontwikkeling van) veerkracht in wijken en buurten kunt duiden. De veerkrachtkaarten zijn exclusief voor leden van Aedes beschikbaar in het het Aedes-datacentrum. Bekijk ook de video Veerkracht - verdieping (18 minuten).
Wat speelt er?
Doe mee in onze community
Lees ook deze onderwerpen
Aandachtsgroepen
Sommige mensen hebben extra hulp nodig bij het vinden van een woning, en soms ook begeleiding bij het wonen. Aedes vindt dat de huisvesting van kwetsbare groepen moet verbeteren. Het gaat bijvoorbeeld om hulp aan ouderen, studenten, mensen in de maatschappelijke opvang, arbeidsmigranten en ex-gedetineerden.
Ouderenhuisvesting/ Wonen en zorg
Een groot deel van de bewoners van sociale huurwoningen is ouder dan 65 jaar. Ouderen wonen dan ook steeds vaker zelfstandig. Het vraagt om gerichte aanpassingen van woningen, zorgvastgoed en waar nodig ondersteuning. Daarbij draait het om goede samenwerking met zorgverleners.
Beeldkwaliteit
Woningcorporaties bieden mensen het liefst een woonplek die schoon, heel en veilig is en waar de bewoners tevreden zijn. Door beeldkwaliteit te integreren in de hele organisatie heeft iedereen die erbij betrokken is het op dezelfde manier over de kwaliteit van een woning of woningcomplex. Want beelden zeggen meer dan woorden.