Burendag 2021: een greep uit de diverse activiteiten

Nieuws Nieuws · 28 september 2021

Corporaties verspreid over Nederland deden op zaterdag 25 september 2021 mee aan Burendag. In verschillende wijken en buurten werden allerlei activiteiten georganiseerd. Hieronder een willekeurig klein overzicht van de diverse activiteiten.  

Twentse corporaties - Beste Buur bokaal  

Ieder jaar organiseren de Twentse corporaties in 14 gemeenten de Beste Buur Bokaal. Buren van jong tot oud komen in aanmerking voor deze bokaal. Bewoners kunnen buren nomineren die waardevol zijn voor de buurt. Op Burendag werden in de verschillende gemeenten de winnaars bekendgemaakt. Ook lees je over enkele winnaars op de site van de Tubantia.

Wonen Limburg – Trots op mijn buurt  

Voor de eerste keer organiseerde Wonen Limburg de prijsvraag Trots op mijn buurt. De winnaars waren de bewoners van de Geertenhof in Weert. Het idee achter de oproep is om te laten zien dat in heel veel Limburgse wijken en buurten bewoners op een fijne manier met elkaar samen wonen.  

Staedion – Winactie burendag 

Bewoners in de Haagse regio konden via facebook hun straat nomineren. De winnende straat ontving op Burendag een gratis koffiekar. Dit jaar ging de eer naar het Moerbeiplein. 

De Zes Kernen – Opening nieuwbouwproject Koninginnehof 

De zes Kernen opende op Burendag officieel 49 woningen op het wooncomplex Koninginnehof. Dat zijn 49 huizen deels koop, deels huur. De meeste bewoners en andere gasten waren aanwezig en werden verwelkomd met koffie en een feesttompouce.  

Viverion – actie: Vervang een tegel door een plant 

Viverion organiseerde de actie Tuin groen samen doen. Bewoners konden meedoen door op Burendag één tuintegel bij hun in te leveren. In ruil daarvoor kregen zij een mooie tuinplant cadeau.  

Woonbedrijf Ieder1 – Duurzaamheidsteam Zandweerd ging de wijken in 

Het duurzaamheidsteam ging de wijk in. Buurtgenoten, professionals en medewerkers van gemeente en De Halte konden met elkaar in gesprek over wat er in de wijk speelt. Ze konden een praatje maken met leden van het duurzaamheidsteam of een energiecoach, vragen stellen, zorgen delen, een stukje groen dak bekijken. 

Ook in de wijk Waterkwartier organiseerden ze diverse activiteiten in verschillende buurten: variërend van koffie met wat lekkers tot een heel programma met rommelmarktje voor kinderen en gezamenlijk eten met zelfgemaakte hapjes en muziek.  

Nester – Huurders opzoeken op zes locaties 

Nester ging met medewerkers de wijken in tijdens Burendag. Om iets later dan de bedoeling was, de fusie tussen Woongoed 2-duizend en Woonstichting Domus te vieren.  Huurders konden een kopje koffie nemen bij de barista en een lekkere verse wafel bij de wafelbar.   

Accolade – Burendag op Het Eiland in Sneek 

Accolade vierde Burendag op Het Eiland in Sneek samen met Elkien en de gemeente. Het Eiland wordt een toekomstbestendige wijk in Sneek. Bewoners konden in gesprek gaan over de plannen die er zijn voor het Eiland. Verder waren er activiteiten voor kinderen en volwassenen, muziekoptredens, drankjes & hapjes bij 't Roefke.   

Woningcorporatie Gooi en Omstreken – ‘Buur van het Jaar Award’  

Gooi en Omstreken reikte op Burendag de ‘Buur van het Jaar Award’ uit. De Buur van het Jaar Award wordt sinds 2019 door de woningcorporatie uitgereikt. Huurders van Het Gooi en Omstreken konden tot 31 augustus hun favoriete buurman of buurvrouw nomineren.