Webinar 3: Wijkvernieuwing Zo doen we dat! Sunny Selwerd Groningen

Nieuws
Expert
Pieter van Hulten
Belangenbehartiger

Een vitale wijk ontstaat door goede samenwerking tussen gemeente, woon-, zorg- en sociaalwerkorganisaties én bewoners. Hoe maak je een woonwijk sterk en leefbaar? Op 14 april 2022 vond het 3e van 4 webinars plaats in het kader van de Actieagenda Wonen: dit keer vanuit de wijk Selwerd in Groningen, georganiseerd door Sociaal Werk Nederland, de VNG en partners in de gemeente Groningen. Over koppelkansen, gesloten gordijnen en een lange adem. Webinar gemist? Kijk hier het webinar over Sunny Selwerd terug

Sunny Selwerd

In Selwerd werken wijkbewoners, gemeente en diverse organisaties intensief samen aan een sterke en leefbare wijk en een positieve toekomst voor de zesduizend inwoners, onder de naam Sunny Selwerd. Bekijk voor een impressie ook deze video van Kijk in de Wijk. Vanuit wijkrestaurant De Duindoorn presenteerde Albert-Jan Kruiter het webinar over de vernieuwing van de wijk aan de hand van vragen als: wat betekent ‘prettig wonen’ voor de bewoners? Wat dragen zij zelf bij aan het leefbaarder en gezonder maken van Selwerd? En hoe bouw je samen aan wijkinitiatieven?

Aan tafel landelijke bestuurders, o.a. Lex Staal van Sociaal Werk Nederland en Martin van Rijn van Aedes. Ook schoof wethouder wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf aan, plus mensen van woningcorporaties, Warmtestad en WIJ Groningen. Ook bewoners en betrokkenen vanuit de wijkvernieuwing Sunny Selwerd waren aanwezig, zoals buurtregisseur Daan Kingma.

Een webinar uit de reeks gemist?

In een serie van vier webinars worden succesvolle praktijkvoorbeelden uitgelicht. Heb je de andere webinars gemist?

Magazine ‘Zo doen we dat!’

In het kader van de Actieagenda Wonen organiseerden de partijen uit de Actieagenda Wonen deze 4 webinars. Daarnaast hebben ActiZ, Aedes, Sociaal Werk Nederland, Woonbond, Valente, Divosa, VNG, G40, de Nederlandse ggz en MIND een digitaal magazine met twaalf voorbeelden waarvan we zeggen: 'Zo doen we dat! Zo werken we sámen!' gemaakt.