Geertjan Vrolijk wint 1e Aedes-scriptieprijs met scriptie over risicobereidheid

Nieuws Nieuws · 18 november 2021

Geertjan Vrolijk is de winnaar van de 1e scriptieprijs van Aedes. Zijn scriptie Risk Appetite of the Dutch Social Housing Sector over risicobereidheid ‘vormt een heel mooi framework waar corporaties mee aan de slag kunnen. Ook is het onderwerp belangrijk voor de toekomst’, aldus het juryrapport. ‘Stel dat de verhuurderheffing eraf gaat en corporaties meer gaan investeren, hoeveel risico neem je dan?’ Geertjan wint hiermee € 2.500.

20 scripties van diverse opleidingen

De jury was heel tevreden over het niveau en verscheidenheid van de inzendingen. De jury bestond uit Aedes-voorzitter Martin van Rijn, Jaap Huibers (directeur-bestuurder Rentree) en Anne Wilbers (directeur-bestuurder Stadgenoot). ‘We ontvingen zo’n 20 scripties van heel diverse opleidingen. Dat laat goed zien hoe groot de verscheidenheid van het werk van corporaties is.’

Geertjan Vrolijk won de Aedes Scriptieprijs 2021

Geertjan Vrolijk won de Aedes-scriptieprijs 2021

2e prijs voor scriptie over inclusiviteit bij wijkaanpak

Jamea Kofi ontving voor haar scriptie The Erosion Of The Neighbourhood de 2e prijs van € 1.000. ‘Het verhaal van Jamea zet iedereen die het leest aan het denken. Het schuurt en het geeft je een ongemakkelijk gevoel. Maar dat maakt het mooi!’ Jamea pleit in haar scriptie voor meer betrokkenheid en inclusiviteit bij de aanpak en renovatie van wijken.

Jamea Kofi 2e plaats scriptieprijs 2021

Jamea Kofi werd tweede bij de Aedes-scriptieprijs

3e prijs voor scriptie over proces conceptueel bouwen

Tessa Meij wint met haar scriptie Scale Up The Process de 3e prijs en ontvangt daarmee € 500. Haar bouwkundescriptie beschrijft het proces rondom conceptueel bouwen en de onderlinge samenhang tussen de verschillende deelnemers. Uit het juryrapport: ‘Wij vonden haar presentatie met filmpjes over conceptueel bouwen heel mooi en goed gemaakt. Maar wie moet nu de eerste stap zetten om conceptueel bouwen van de grond te krijgen?’

Tessa Meij is derde bij scriptieprijs 2021

Tessa Meij werd derde bij de Aedes-scriptieprijs

Aedes-scriptieprijs voor beste masterscriptie

De Aedes-scriptieprijs is beschikbaar voor de beste masterscriptie van studiejaar 2020-2021 op het brede terrein van de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur en/of woningcorporaties. De bedoeling was dat er naast de juryprijs ook een publieksprijs zou worden uitgereikt. Door het omvormen van het ledencongres naar een digitaal congres is dit onderdeel vervallen.