Jong Aedes zoekt nieuwe bestuursleden

Nieuws Nieuws · 1 november 2021
Expert
Jeff van As
Jeff van As
Belangenbehartiger

Dit platform voor en door jonge corporatiemedewerkers telt inmidddels zo'n 350 actieve leden. En zoekt per januari 2022 twee of drie nieuwe bestuursleden. Nieuwsgierig of dit wat voor jou is? Lees hieronder meer over de activiteiten van Jong Aedes en over de bestuursfunctie. 

Wat is Jong Aedes?

Jong Aedes is een initiatief opgezet voor en door jonge corporatiemedewerkers. Met ongeveer 350 actieve leden organiseert het bestuur activiteiten met zowel een inhoudelijke, als een netwerk- en gezelligheidscomponent. Daarnaast praten de leden regelmatig mee over sectorrelevante onderwerpen en vormt het platform een klankbord voor Aedes en woningcorporaties.

Nieuw bestuurslid Jong Aedes

De bestuursleden van Jong Aedes wisselen iedere één à twee jaar. Vanaf januari 2022 is het bestuur dus op zoek naar twee of drie nieuwe bestuursleden. Misschien ben jij dat wel!

Wat doet een bestuurslid van Jong Aedes?

Als bestuurslid van Jong Aedes bedenk je samen met de andere leden activiteiten voor de Jong Aedes-leden. Het organiseren van de activiteiten gebeurt meestal in tweetallen binnen het bestuur. Verder onderhoudt het bestuur warme banden met andere ‘jonge’ netwerken en zijn ze op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de sector. 

Om de zes weken komt het bestuur bij elkaar om te vergaderen. Daarnaast is een bestuurslid aanwezig bij de activiteiten van Jong Aedes en bij bijeenkomsten van andere (jong) organisaties. Afhankelijk van de activiteiten, ben je gemiddeld tussen de 5 à 10 uur per maand bezig met Jong Aedes, doorgaans wat meer wanneer je iets organiseert.  Het bestuur bestaat nu uit zeven personen: zes daarvan werken bij een corporatie en één werkt bij Aedes. 

Wat levert het op?

Als bestuurslid van Jong Aedes bouw je een interessant netwerk op binnen én buiten de corporatiesector. En je werkt aan vaardigheden zoals organiseren, samenwerken, presenteren, … en last but not least: het is gewoon ontzettend leuk om met een groep enthousiaste young professionals activiteiten te organiseren!

Evenementen

Afgelopen jaar organiseerde  Jong Aedes een webinar over duurzaamhed, spraken zij met Aedes-voorzitter Martin van Rijn en was de zomerbarbeque weer een goede afsluiter.

In november staat een projectbezoek gepland aan een bijzonder woonconcept (aanmelden voor 25 november). Op 15 december organiseert Jong Aedes een bijeenkomst over woonruimteverdeling en op 27 januari volgt de Nieuwjaarsborrel. De uitnodiging voor deze events volgt per mail. Nog geen lid van Jong Aedes? Lees meer over Jong Aedes en hoe je lid kan worden.

Heb jij nog toffe ideeën over de invulling van de evenementen, laat het Jong Aedes weten.

Enthousiast?

Schrijf je dan allereerst in als nieuw lid als je dat nog niet bent! Heb je daarnaast leuke ideeën voor nieuwe activiteiten, heb je wat vrije tijd over en ben je gemotiveerd om Jong Aedes te laten groeien?

Stuur dan uiterlijk maandag 29 november een e-mail naar [email protected] met een korte motivatie waarom jij bestuurslid wilt worden bij Jong Aedes. Dan word je mogelijk begin december uitgenodigd voor een gesprek. Met name corporatiemedewerkers buiten de randstad nodigen wij graag uit te reageren! 

Heb je vragen over Jong Aedes of een bestuursfunctie? Neem contact op met Olivier Smink via [email protected] / 06 100 292 01.