Nieuw in het Aedes-bestuur: Esther Borstlap en Bothilde Buma

Nieuws Nieuws · 24 november 2023
Expert
Barbara Mossinkoff
Verenigingssecretaris

In het Aedes-bestuur zijn 2 nieuwe leden benoemd: Esther Borstlap, bestuurder van Woonborg in Vries en Bothilde Buma, bestuurder van Woonservice in Westerbork. Met deze voordracht van de kandidaatstellingscommissie stemden de Aedes-leden in tijdens het verenigingscongres op 23 november 2023 vanuit Buitenplaats Kameryck in Kamerik.

De nieuwe bestuursleden volgen Joke Hofman en Tonny van de Ven op. De kandidaatstellingscommissie vindt dat de beide nieuwe bestuursleden de gevraagde competenties hebben en kwaliteiten die verbindend zijn voor alle leden en doelgroepen in de vereniging. Zij combineren dat met een ervaren en eigentijdse kijk op de volkshuisvesting. Ook uit het oogpunt van governance en integriteit acht de commissie Esther en Bothilde benoembaar.

Esther Borstlap werkt al jaren met gedrevenheid in de volkshuisvesting, is een verbinder, heeft een brede ervaring met politieke processen en met diverse financiële thema’s onder andere als voorzitter van de WSW-deelnemersraad. Esther beschikt daarnaast over een breed netwerk in het noorden, mede door haar rol als voorzitter van G13.

Portret Esther Borstlap

Bothilde Buma is een enthousiaste en waardengedreven bestuurder met een sterk strategisch inzicht. Ze is een samenwerker en weet zowel tegengestelde belangen bij elkaar te brengen als vraagstukken integraal te benaderen. Bothilde is voorzitter van de Drentse corporatiebestuurders D8.

Portret van Bothilde Buma