Whitepaper: digitaal data delen met de DICO-standaard

Nieuws Nieuws · 19 oktober 2023
Expert
Sander Middendorp
Adviseur Datastandaarden

De grootste winst van digitale innovatie boeken organisaties met het digitaliseren van bedrijfsprocessen. De DICO-standaard is de standaard voor het uitwisselen van informatie met klanten en leveranciers in de onderhoudssector. In een nieuwe whitepaper van Stichting Ketenstandaard lees je hoe de DICO-standaard werkt. Ook lees je hoe organisaties met DICO efficiënt en gestructureerd onderhoudsberichten kunnen uitwisselen.

Een groot aantal onderhoudsbedrijven, woningcorporaties en bouwtoeleveranciers gebruikt de DICO-standaard. Zij kunnen snel en op een betrouwbare manier onderhoudsberichten uitwisselen. Hoe meer organisaties zich aansluiten, hoe efficiënter de hele sector kan werken.

De praktijkverhalen van QuaWonen en Rensa in de whitepaper laten zien hoe gebruik van de DICO-standaard zorgt voor minder kosten en meer klanttevredenheid.

De kracht van DICO

De DICO-standaard biedt spelregels voor digitale uitwisseling van data tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, infra-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. Het gaat onder meer om informatie over productdata, facturen, orders of materieelverhuur, aangeduid met factuurberichten, orderberichten en verhuurberichten. De kracht van DICO is dat de computer het werk doet.

Kijk ook eens bij