Hulpmiddelen aanpak vocht en schimmel

Expert
Gerrie van der Breggen
Adviseur Onderhoud en verbetering bestaande woningen

Veel woningcorporaties, gemeenten en GGD's ontwikkelen instrumenten die helpen bij tegengaan van vocht en schimmel in woningen, bewoners goed te informeren en de samenwerking te verbeteren tussen verschillende organisaties. Het is handig om al die instrumenten en handreikingen centraal beschikbaar te stellen, zodat corporaties niet steeds het wiel hoeven uit te vinden. 

Het ministerie van BZK heeft een speciale website ontwikkeld met instrumenten die u kunt gebruiken bij het tegengaan van vocht en schimmel in woningen. Ook Milieu Centraal geeft handige tips die huurders kunnen gebruiken om vocht en schimmel tegen te gaan. 

Problemen met ventilatiesystemen in woningen kunnen leiden tot gezondheidsklachten van bewoners bijvoorbeeld door het ontstaan van schimmel. Daarom heeft Aedes een nieuw Programma van Eisen (PvE) inclusief handleiding laten ontwikkelen door BBA Binnenmilieu. Dit PvE vervangt  de versie uit 2011.

Heeft uw corporatie instrumenten voor de aanpak van vocht en schimmel in woningen? Neem contact op met Gerrie van der Breggen en deel uw kennis en ervaring.