Informeer je huurders over ventilatie met Steffie.nl

Nieuws Nieuws · 27 februari 2024

Tijdens het stookseizoen is de lucht in woningen vaak ongezond doordat mensen onvoldoende ventileren. Om corporaties te helpen bij voorlichting aan huurders ontwikkelden Aedes en de Woonbond toegankelijke informatie over goed ventileren en het tegengaan van vocht en schimmel in huis. Vanaf deze week is eenvoudige uitleg over ventilatie beschikbaar in 5 talen op Steffie.nl. 

Steffie.nl is een website die ingewikkelde informatie begrijpelijk maakt. Niet alleen met geschreven tekst, maar ook door gesproken woord en beelden te gebruiken. De inhoud is geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, laaggeletterden en mensen die (nog) niet goed Nederlands kunnen lezen. De informatie op Steffie.nl kun je gebruiken voor je eigen communicatie met huurders. 

De Woonbond en Aedes zijn blij dat er nu ook goede en eenvoudige informatie over ventileren en over vocht en schimmel beschikbaar is op Steffie.nl. Met de vertaling in het Engels, Turks, Arabisch en Tigrinya kunnen corporaties een grote groep mensen die vaak moeilijk te bereiken is, toch informeren. Binnenkort komt er ook een ‘oefenspel’ in het Nederlands op Steffie.nl. Daarmee kunnen mensen hun kennis van ventileren testen.

De informatie over ventilatie in huis vind je via wonen.steffie.nl.

Kijk ook eens bij