Corporaties in beweging: 7 veranderverhalen uit de praktijk

Het is vaak lastig organisaties in beweging te krijgen: veranderen, koers wijzigen, of een innovatieopgave zijn niet makkelijk te realiseren. In een tijd waarin het draait om innovatie en organisatieontwikkeling, is het interessant om stil te staan bij de ervaringen van bestuurders van woningcorporaties met veranderen.

Hoe kijken bestuurders, die zelf aan den lijve een intensief veranderproces hebben ondervonden, aan tegen een dergelijk veranderproces? Deze ervaringen zijn gebundeld in de uitgave Corporaties in beweging, een reeks van 7veranderverhalen.

De verhalen in de bundel zijn:

  • De Kernen voltooit netwerkorganisatie
  • Mitros maakt organisatie simpeler en gebruikt smartphone bij contact met huurders
  • Maasvallei boekt succes met zelfsturende teams
  • Oost Flevoland Woondiensten is koploper in duurzaamheid
  • Woonstichting JOOST kantelt vastgeroeste organisatie
  • Wonen Limburg naar één backoffice en zeven buurtwinkels
  • Woonwaard kiest voor innovatie en samenwerking

In een verkorte vorm staan deze verhalen op aedes.nl

Veranderkracht en innovatie

De bundel met 7 veranderverhalen staat niet op zichzelf. Aedes is samen met leden en samenwerkingspartijen aan de slag om de thema’s organisatieontwikkeling, vernieuwing en innovatie te agenderen. Zo bestaat de collegetour veranderkracht, waarin theorie aan de praktijk wordt verbonden, en organiseren wij de Innovatielabs.

In de community bedrijfsvoering en veranderkracht wisselen corporatiemedewerkers regelmatig werkvragen en ervaringen uit op dit thema. Dus wil je graag verder praten, heb je een vraag of een goed voorbeeld? Deel het met de community Verbeteren Bedrijfsvoering en veranderkracht! Hier vind je ook de meest actuele projecten, evenementen en bijeenkomsten aangekondigd. Ben je nog geen lid? Het aanmelden is eenvoudig.