Wat kan RGS voor woningcorporaties betekenen?

Experts
Gerrie van der Breggen
Adviseur Onderhoud en verbetering bestaande woningen
Erik van Assen
Adviseur Sectorontwikkeling

Efficiënte bedrijfsprocessen, grip op directe én indirecte kosten en klanttevredenheid en continue verbeteringen. Dat zijn enkele van de talloze voordelen die Resultaatgericht Samenwerken (RGS) de woningcorporaties als opdrachtgever biedt.

Bij RGS werken alle ketenpartners samen aan de beste investeringen in vastgoed en de slimste onderhoudsaanpak. Hiermee is inmiddels al zo’n 30 jaar ervaring opgedaan. Het begon in het schilderwerk en installatieonderhoud, maar de afgelopen jaren zorgt RGS ook voor doorbraken bij alle vormen van onderhoud, renovatie, verduurzaming en nieuwbouw. Van de complete buitenschil tot en met installaties, badkamers en keukens.

Opdrachtnemer denkt mee

Bij RGS denkt de opdrachtnemer vooraf mee over de slimste onderhoudsaanpak op basis van jouw doelstellingen. Waarbij hij de economische levensduur van het vastgoed meeneemt. Met alle voordelen van dien. Dit in tegenstelling tot regulier aanbesteden. Daarbij maak je als opdrachtgever een bestek en zoek je een opdrachtnemer die het werk tegen de laagste prijs uitvoert.

De focus ligt bij RGS dus op de beheerkosten voor de gehele exploitatieperiode en niet op het verlagen van uitvoeringskosten. RGS gaat ook over verbeteren en afstemmen van de processen van de samenwerkende partijen en over het ontwikkelen van een optimale oplossingen. Zo ontstaat grip op het proces en voorkom je faalkosten.

Kijk ook eens bij

Publicatie RGS, efficiënter en effectiever

Deze publicatie helpt jou als opdrachtgever op weg om meer te weten te komen over RGS en de mogelijkheden voor jouw corporatie. Aedes, Woonwaard, Talis, HW Wonen, Cazas Wonen, Woonin en Vivare werkten mee aan deze publicatie.

Stichting RGS

Onderhoud NL, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Aedes werken in de Stichting RGS samen aan de ontwikkeling en stimulering van Resultaatgericht Samenwerken.