Energiearmoede: zo helpt Haag Wonen de huurders

Nieuws 13 oktober 2022

Energiearmoede komt steeds vaker voor. Huurders van Haag Wonen die door de hoge energieprijzen in de problemen komen, kunnen hulp krijgen bij energiebesparing. Daarnaast gaat Haag Wonen snel woningen isoleren.  

Energiebesparing - wat doet Haag Wonen?  

Haag Wonen wijst de huurders de weg en geeft hulp waar nodig. Daarbij werkt de corporatie goed samen met de gemeente Den Haag, wijkorganisaties en andere maatschappelijke partners. De corporatie wil zeker weten dat huurders geen regelingen laten liggen waar ze recht op hebben. En ervoor zorgen dat ze bijvoorbeeld hulp krijgen bij het aanvragen van toeslagen, een uitkering of andere steunmaatregelen van de overheid. Ook de gemeente Den Haag heeft een loket en wegwijzer voor inwoners die energie willen besparen, of je nu huurt of huiseigenaar bent.  

Ook benadert Haag Wonen de huurders zelf. Huurders van wie bekend is dat ze moeite hebben om rond te komen, zijn bijvoorbeeld uitgenodigd voor een bespaaractie in samenwerking met de gemeente. Een energiecoach geeft dan tips en installeert energiebesparende producten zoals radiatorfolie, raamfolie, ledlampen en een waterbesparende douchekop.  

Op de website van Haag Wonen staat duidelijke, toegankelijke informatie over energiebesparing. Huurders kunnen ook altijd bellen voor hulp als ze geldzorgen hebben, informatie wensen over energiebesparing, willen weten hoe hun woning is geïsoleerd en wat de toekomstplannen zijn.  

Woningen isoleren 

Bestrijding van energiearmoede begint met het terugbrengen van het verbruik, bijvoorbeeld door woningen te isoleren. Haag Wonen heeft al veel woningen goed geïsoleerd en gaat de laatste woningen extra snel aanpakken. Woningen met een slecht energielabel krijgen voorrang bij isolatiemaatregelen die Haag Wonen neemt. De huurders van deze woningen zijn zo sneller geholpen.  

Lees meer over