Aedes-scriptieprijs 2023-2024: doe mee en maak kans op €2.500

Nieuws Nieuws · 26 februari 2024
Experts
Dorris Derksen
Belangenbehartiger
Niels van der Poel
Senior Belangenbehartiger

Goede en betaalbare huisvesting in Nederland kan profiteren van frisse en innovatieve inzichten van pas afgestudeerde talenten. Daarom openen we voor de vierde keer de inschrijving voor de Aedes-scriptieprijs, die de beste masterscriptie van het studiejaar 2023-2024 beloont. Raakt jouw scriptie aan onderwerpen als de Nederlandse woningmarkt, volkshuisvesting, sociale huur, verduurzaming, woningcorporaties? Voel je van harte uitgenodigd om jouw scriptie in te sturen. 

We belonen de 3 beste scripties met prijzengeld van €2.500, €1.000 of €500. 

Scriptie indienen

Je kunt je scriptie – inclusief een samenvatting van 1 A4'tje – indienen tot 15 september 2024 via [email protected]. Heb je vragen over de scriptieprijs? Die kun je ook stellen via dit mailadres.

De prijsuitreiking is op 21 november 2024 tijdens het Aedes-verenigingscongres.

Scriptieprijs winnaars 2023

De winnaars van vorig jaar.

Spelregels Aedes-scriptieprijs

Om kans te maken op het prijzengeld moet jouw scriptie aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Jouw masterscriptie van WO of HBO moet geschreven zijn in het Nederlands of Engels.
  • Jouw masterscriptie moet geschreven en beoordeeld zijn in 2023 of 2024.
  • Maximaal 1 inzending per student.
  • Het onderwerp is relevant en actueel en valt binnen de thema’s: volkshuisvesting, sociale huur, verduurzaming van (huur)woningen, woningcorporaties en/of de Nederlandse woningmarkt.
  • De scriptie en resultaten bieden nieuwe inzichten, zijn innovatief en vernieuwend en toepasbaar of bruikbaar voor woningcorporaties en/of Aedes.
  • Jouw inzending moet origineel werk zijn met analyses van eigen hand.
  • Vrijdag 15 september 2024 is de deadline om je scriptie in te zenden. Doe er een samenvatting van 1 A4'tje bij. 

Nominatie en prijsuitreiking

Uit de ingezonden scripties worden 5 scripties genomineerd voor de longlist en voorgelegd aan de jury. De jury bestaat uit Martin van Rijn, voorzitter van Aedes, en 2 directeur-bestuurders van woningcorporaties. De jury kiest vervolgens de 3 beste scripties. Studenten van de 3 beste scripties krijgen 15 minuten om hun scriptie te presenteren, gevolgd door een vragenronde van 10 minuten van de jury. De jury bepaalt vervolgens de winnaar, nummer 2 en 3.

De uiteindelijke prijsuitreiking is 21 november 2024 tijdens het Aedes-verenigingscongres. Een congres waar bestuurders van corporaties elk half jaar bijeen komen om ontwikkelingen in de volkshuisvesting met elkaar te bespreken. Voor jou een mooi podium om jouw talenten te laten zien en horen. Wie weet wat voor mogelijkheden dit netwerk biedt voor (de start van) jouw carrière.