Vereniging

De kracht van samen – keynote speaker Björn Kuipers

Expert
Erik van Assen
Adviseur Sectorontwikkeling

Spektakel genoeg, aan de hand van grappige anekdotes en wedstrijdfragmenten nam Kuipers ons mee in zijn wereld van samenwerken. Wat dacht je van grenzen stellen: voetballers met de nodige kapsones druipen af na een confrontatie met Kuipers. ‘Lief zijn waar het kan en streng zijn waar het moet’, houdt Kuipers ons voor. ‘En weet wie je tegenkomt op het veld, laat het je niet overkomen, want met de juiste voorbereiding kun je slagen.’ Dat geldt ook in de corporatiewereld: je hebt te maken met huurders, collega’s, partners en stakeholders. Allemaal mensen, met ieder een eigen gebruiksaanwijzing.

AedesCorporatiedag_BjornKuipers op podium

Topscheidsrechter Björn Kuipers over grenzen stellen en veerkracht tonen.

Fouten maken, veerkracht tonen en volhouden

Nog een les: veerkracht tonen na tegenwind. Maak je een fout, dan word je met een beetje pech publiekelijk afgebrand. Ook daar is onze sector bekend mee. Maar fouten maken wil niet zeggen dat je faalt. Hou vol en wees niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. Bedenk wel: daarvoor moet je organisatie fit zijn. Want voor beslissingen nemen heb je moed en durf nodig. Sta als team voor elkaar in, durf op elkaar te vertrouwen én elkaar aan te spreken als dat nodig is. En als leider moet je ook coachable zijn en durven toegeven dat je het soms bij het verkeerde eind had.  

Kuipers’ verhaal sprak aan en het publiek reageerde enthousiast en betrokken. Gesigneerde voetballen vonden gretig aftrek en na afloop stond er een lange rij voor een selfie met Kuipers.

AedesCorporatiedag_BjornKuipers als keynotespreker

Björn Kuipers: 'Samenwerking is je troef!'