Doe mee met de Aedes-monitor personeel en organisatie!

Nieuws Nieuws · 22 januari 2024
Experts
Charlot Jongerius
Adviseur Werkgeverszaken
Barend van de Kraats
Programmamanager Aedes-benchmark

Veel corporaties hebben behoefte aan recente kengetallen op het gebied van personeel en organisatie (P&O). Die zijn heel handig als je bijvoorbeeld jouw corporatie wilt vergelijken met andere corporaties op dit vlak. Natuurlijk zijn deze cijfers ook behulpzaam als je aan de slag wilt met (strategisch) personeelsbeleid. Daarom zijn we van plan om in maart kengetallen personeel en organisatie op te vragen bij corporaties. Doet jouw corporatie ook mee? 

Samen met de corporaties

In december ging al een groep P&O-professionals en salarisadministrateurs van woningcorporaties enthousiast aan de slag in de werkgroep P&O-monitor. Hun inbreng is belangrijk om de monitor goed te laten aansluiten bij de werkpraktijk. Zij bepalen samen met Aedes, welke gegevens we opvragen en hoe we dat doen.

Kengetallen opvragen in maart

We willen in maart 2024 kengetallen opvragen bij corporaties. Denk daarbij aan kengetallen op het gebied van organisatie, functiehuis, werknemers en personeelskosten. De P&O-kengetallen gaan we opnemen in het Aedes-datacentrum. En gaan we waarschijnlijk ook gebruiken als basis voor bijeenkomsten speciaal voor P&O’ers. Daarin kunnen corporaties van elkaar leren. Natuurlijk kunnen de cijfers ook interessant zijn voor corporatiemedewerkers in andere vakgebieden.

Resultaten in de P&O-monitor

De resultaten van de P&O-monitor verwachten we in mei met jullie te delen. Dan komen de gegevens ook beschikbaar in het Aedes-datacentrum. Daar kun je de gegevens van jouw corporatie dan ook vergelijken met die van collega-corporaties. 

Wil je meer weten?

Heb je vragen? Of wil je alvast doorgeven dat jouw corporatie graag wil meedoen? Mail dan naar [email protected].