Voorbeelddocumenten inkoop groenonderhoud

Expert
Gaby van der Peijl
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

Groen in de wijk is een essentieel onderdeel van de leefbaarheid in een wijk. Maar hoe geeft een woningcorporatie invulling aan het groenbeleid? En hoe doorloopt een corporatie een volledig inkooptraject voor groenonderhoud?

Voor de beeldkwaliteitscatalogus wonen ontwikkelde Aedes, op basis van de praktijk van corporaties, een pakket van inkoopdocumenten voor groenonderhoud. Het volledige pakket bestaat uit een strategiedocument, inkoopplan, offerteaanvraag, conceptovereenkomst en een beoordelingsmatrix.

Invulling geven aan groenbeleid

Met deze documenten geeft u op pragmatische wijze invulling aan het groenbeleid. Daarbij draait het om betaalbaarheid, klanttevredenheid, uitvoering, gebruikersgroen, seizoenen, veiligheid, milieu, betrokkenheid, kwaliteit, samenwerking en organisatie. 

De documenten zijn bedoeld ter inspiratie. U kunt ze aanpassen aan uw eigen organisatiedoelstellingen, beleid en ambitieniveau (uit de kwaliteitscatalogus wonen). Alle documenten, inclusief een toelichting vindt u in de community Beeldkwaliteit, exclusief voor Aedes-leden.

Beeldkwaliteitscatalogus

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, daar is de methode van beeldkwaliteit op gebaseerd. Met de vernieuwde en uitgebreide beeldkwaliteitscatalogus kunnen corporaties sturen op schoon, heel en veilig.

Meedoen of meepraten?