Pensioenopbouw: dit biedt SPW

U bouwt pensioen op bij SPW. Daar krijgt u iets voor terug, maar weet u waar u op kunt rekenen? Om dat duidelijk te maken, doet SPW zes ‘pensioenbeloften’.

SPW belooft goed voor het pensioen van deelnemers te zorgen. Deelnemers mogen het fonds daaraan houden. Jim Schuyt, voorzitter namens de werkgevers: ‘De beloften maken concreet wat SPW dagelijks doet. Daarvan zijn deelnemers en werkgevers nog onvoldoende op de hoogte.’

Birte van Ouwerkerk, marketingcommunicatiestrateeg: ‘Hoewel SPW op dienstverlening positief scoort, bespeuren we ook veel vragen en onzekerheden: is er straks wel genoeg voor mij en wat mag ik van mijn pensioenfonds verwachten? Je kunt deelnemers uitleggen dat die zorgen ongegrond zijn. Je kunt het echter ook krachtiger zeggen door te beloven dat de inleg van deelnemers in goede handen is.’

Meer lezen? Kijk op spw.nl.

Pensioenbeloften SPW

 • Gegarandeerd inkomen zolang je leeft, voor jou en je partner
  Een gegarandeerd inkomen zolang je leeft, maar ook voor je partner en kinderen als jij overlijdt. Zorg voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid. De hoogte van je pensioen kan wel veranderen. Die is afhankelijk van de wereld om ons heen. En van je persoonlijke situatie.
   
 • Jouw inleg in goede handen, met bewezen rendement
  Jouw inleg is bij ons in goede handen. Want SPW is een betrouwbaar pensioenfonds met ijzersterke rendementen. Daarom is er altijd pensioen voor jou. Onze beleggingen doen wij transparant, verantwoord en maatschappelijk bewust. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst. We beleggen jouw inleg bijvoorbeeld niet in tabak, wapens of kernenergie.
 • Ruimte om zelf te kiezen wat je met jouw pensioen wilt
  Kiezen wanneer je met pensioen gaat, geheel of gedeeltelijk. Eerst een hoog bedrag en later een laag bedrag. Wel of geen partnerpensioen.
   
 • Persoonlijke pensioencheck, in te zetten wanneer je wilt
  Online, telefonisch, via de chat. In te zetten wanneer jij dat wilt. Omdat je wilt weten of je goed op weg bent. Omdat er iets is veranderd in je leven. Omdat je jouw pensioen wilt aanvragen.
   
 • Volledig overzicht en inzicht in jouw inkomen voor later
  Altijd en overal helder overzicht en inzicht via Mijn SPW, je digitale pensioendossier. Daar heb je alle uitgaven en inkomsten op een rij. Zodat je weet wat je nu opbouwt, ziet wat je later wilt en hoeveel pensioen je dan nodig hebt. Je kiest en rekent zelf in Helder Overzicht & Inzicht, de rekentool in Mijn SPW.
   
 • Pensioenregeling van ons samen, op maat gemaakt voor woningcorporaties
  Samen ontwikkeld met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers in de sector, die deelnemers zelf hebben gekozen.