Overleg met vakbonden op korte termijn

Nieuws Nieuws · 9 januari 2024
Experts
Erwin Steinmeier
Adviseur Werkgeverszaken
Charlot Jongerius
Adviseur Werkgeverszaken

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Woondiensten liepen eind vorig jaar vast. Hierop hebben we een schriftelijke en een online ledenraadpleging georganiseerd. Mede op basis daarvan hebben de Bestuursadviescommissie arbeidsvoorwaarden woningcorporaties (BAC) en het Aedes-bestuur zich gebogen over de vraag hoe nu verder. In de ochtend van dinsdag 9 januari hebben we de vakbonden uitgenodigd om weer zo snel mogelijk in gesprek te gaan. Een overleg wordt op korte termijn gepland.

Geen voorschot op een loonsverhoging

Wij horen hier en daar geluiden dat sommige corporaties vooruit willen lopen op de eventuele nieuwe CAO, door medewerkers nu al een voorschot op de - ook door werkgevers gewenste - loonsverhoging te betalen. Los van alle juridische haken en ogen die hieraan vast zitten, krijgen wij van veel bestuurders terug dat ze hechten aan collectiviteit.

De inzet van Aedes is om álle medewerkers zo snel als mogelijk een loonsverhoging te geven. Bij voorkeur als onderdeel van afspraken met de vakbonden. Laten we daarom met z’n allen de uitkomst van het overleg op korte termijn met de vakbonden afwachten. 

Werkgeverstelefoon

Mocht je als werkgever nog vragen hebben dan kun je vanzelfsprekend contact opnemen met de werkgeverstelefoon van Aedes. Die is op werkdagen te bereiken van 8.30 tot 17.00 uur via 06 537 593 43. 

Op de hoogte blijven

Via Aedes.nl/arbeidsvoorwaarden houden we je op de hoogte van het verdere verloop rondom de CAO 2024.