Leidraad Contractmanagement

Expert
Gaby van der Peijl
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

Alle woningcorporaties kunnen gebruikmaken van de Leidraad Contractmanagement. Deze praktische leidraad helpt bij inkoop- en contractmanagement en is bedoeld voor corporatiemedewerkers die verantwoordelijk zijn voor het managen van contracten.

Wat biedt de Leidraad Contractmanagement?

De leidraad heeft een praktische insteek en leidt u door de wereld van contractmanagement. Het document helpt als basis bij het opstellen van uw contractenbeleid, -beheer en -proces. Naast de actuele basiskennis over overeenkomsten en contractmanagement, bevat het ook stappenplannen, praktijkvoorbeelden, best practices en tips. Ook kunt u de informatie gebruiken om bestaand beleid te toetsen. 

De leidraad is voor corporaties die willen starten met contractmanagement. Naast de basisprincipes bevat de leidraad ook onderdelen die geschikt zijn voor corporaties die contractmanagement al op orde hebben. 

Tip

De leidraad verwijst regelmatig naar documenten die openbaar beschikbaar zijn via de websites van Aedes en NEVI (Nederlandse Vereniging van Inkopers). Een aantal documenten en tools is exclusief beschikbaar voor leden van Aedes in de community Inkoopsamenwerking.