Aedes Inkoop ABC - zo spreken we dezelfde taal

Expert
Gaby van der Peijl
Adviseur opdrachtgeverschap & inkoop

Heb je in je werk te maken met inkoop(samenwerking), aanbesteden, contract- en leveranciersmanagement? Dan merk je waarschijnlijk dat iedereen de verschillende begrippen op een eigen manier uitlegt. Om ervoor te zorgen dat we allemaal dezelfde taal spreken, bundelde Aedes uitleg over de begrippen uit het inkoopproces in het vernieuwde Inkoop ABC. Aedes werkte hiervoor samen met verschillende inkopers uit het veld.

Alle belangrijke termen met uitleg uit de Leidraden Aanbesteden, Inkoop, InkoopsamenwerkingContract-, Leveranciers- en Categoriemanagement vind je in het Inkoop ABC. Zo is het voor iedereen duidelijk wat ermee wordt bedoeld. Het ABC bevat ook links naar de verschillende Aedes-tools. Deze tools helpen je bij het vormgeven van jouw inkooporganisatie.

Download

De download is alleen beschikbaar voor Aedes-leden. Log in op MijnAedes (rechtsboven) en als je bent geverifieerd als Aedes-lid (op basis van je e-mailadres) kun je het inkoop ABC hieronder downloaden. Heb je nog geen account, maak deze dan eerst aan met het mailadres van jouw corporatie.