Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Kies voor Wonen

Expert

Woningcorporaties voeren in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 campagne om te zorgen dat er aandacht voor wonen komt in de verkiezingsprogramma's en uiteindelijk in de gemeentelijke plannen. Hier vind je informatie over de campagne en campagnemateriaal.

 

Onderaan deze pagina een overzicht van gerelateerd actueel nieuws.

Handreiking

Aedes maakte een handreiking Woningcorporaties en de lokale politiek met tips over momenten en manieren van beïnvloeding, een checklist van landelijke en lobbyonderwerpen en praktische informatie.

Begeleidende brief

Onderstaande brief kan je meesturen bij de position paper. 

Position paper

Aedes heeft een voorbeeld position paper opgesteld, ter inpiratie. Woningcorporaties kunnen hier zelf mee aan de slag om er een 'eigen' position paper van te maken. Gebruik dan de Word-versie van de paper.

Brochure

In november 2021 is de brochure Partners in Wonen geactualiseerd. Deze brochure is onder meer bedoeld voor lokale politici, bestuurders en gemeenteambtenaren en legt in het kort uit wat woningcorporaties doen.

De publicatie is te downloaden (zie hieronder). Ook is het voor leden mogelijk een kleine oplage te bestellen. Stuur dan een email naar [email protected].

Werkbezoeken

Een aantal corporaties heeft interesse getoond in een contactmoment met politici. Een dialoogsessie om de problematiek en prioriteiten die spelen in de eigen regio onder de aandacht te brengen van (kandidaat-) gemeenteraadsleden. Ook een werkbezoek om regionale belangen en onderwerpen onder de aandacht te krijgen is een goed middel. De problemen waar corporaties mee zitten, worden zo beter begrepen en opgepikt. Aedes heeft een draaiboek gemaakt voor corporaties die zelf een werkbezoek willen organiseren. En ook het draaiboek (van de landelijke) dialoogsessie(s) is beschikbaar. 

Woningcorporaties en gemeenteraadsverkiezingen

  • Wat doen SSW en Hakebo wonen? - lees verder
  • Masterclass voor lokale politiek (Actium, Woonconcept, Woonservice, WoonFriesland en Domesta) - lees verder
  • Factsheets regionale Opgaven & middelen - lees verder
  • Hoe krijg je (nieuwe) gemeenteraadsleden mee in jouw plannen? - lees de 5 tips.

Contact

Woningcorporaties die lid zijn van Aedes, kunnen vragen, opmerkingen en suggesties voor de campagne Kies voor wonen sturen aan [email protected].

Meedoen of meepraten?

In de community Communicatie delen professionals informatie en ervaringen over dit onderwerp. Meld je aan en neem eens een kijkje.